Criterii determinante pentru alegerea unui monitor pentru editare video

Criterii determinante pentru alegerea unui monitor pentru editare video

Alegerea unui monitor potrivit este un lucru de bază pentru editarea video profesională. Mai jos, urmează nişte sfaturi despre aspectele pe care trebuie să le luăm în considerare.

1. Rezoluția

Acum când 4K devine standard de rezoluție pentru camere și chiar telefoane cu camere, a venit momentul când un monitor 4K este esențial pentru vizualizarea și editarea materialelor video. Rețineți că veți avea nevoie și de un computer destul de puternic pentru a conduce un ecran 4K.

2. Precizia culorii

Rezolvarea este doar un factor mic în alegerea unui monitor de calitate. Precizia culorii este, de asemenea, primordială. Căutați un afișaj care are o precizie a culorii , de preferință un model calibrat din fabrică, cu o toleranță de precizie mai mică decât Delta E 2. Calibrarea incorporată a culorii hardware este de asemenea de dorit pentru a vă asigura că precizia este menținută prin viața monitorului.

3. Acoperire spațiu color

Videoclipul digital de înaltă definiție este acum înregistrat în două standarde principale de culoare: Rec. 709, și DCI-P3. Asigurați-vă că monitorul ales poate afișa cât mai aproape de 100% din culorile din aceste standarde de înregistrare. DCI-P3 are o gamă mai largă de culori (mai multe culori) și, prin urmare, va trebui să afişaţi pe un display de calitate superioară dacă doriți o reproducere aproape completă a acestui spațiu de culori.

4. Luminozitate

Luminozitatea pe care o percepe retina nu este tocmai de dorit pentru indicii de editare prelungite – în jur de 150cd / m2 este de obicei suficientă pentru majoritatea mediilor de vizualizare. Cu toate acestea, dacă trebuie să editați imagini HDR, un monitor trebuie să fie capabil să afișeze foarte bine punctele de lumină localizate. Pentru o compatibilitate de bază HDR este necesară o putere minimă de luminozitate de 400cd / m2, iar pentru a fi complet capabil HDR, un monitor trebuie să fie la fel de luminos ca şi 1000cd / m2.

În următorul articol vă vom prezenta un top al celor mai performante monitoare pentru editare video profesională!

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Care sunt cele mai bune mouse-uri pentru editare video?Cele mai bune monitoare pentru editare video din 2020: Top 3

CLIENTI

Banner Audienta

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00