10 tutoriale de editare video pentru utilizatorii de Premiere Pro!

10 tutoriale de editare video pentru utilizatorii de Premiere Pro!

Facem trecerea în revistă a unor tutoriale ce sunt de ajutor oricărui editor video!

1. Navigarea pe interfață
Premiere Pro este surprinzător de ușor de navigat, având în vedere funcționalitatea sa impresionantă. Iată la ce să vă așteptați dacă sunteți nou utilizator al programului și nu sunteți sigur de unde să începeți.

2. Importarea și organizarea clipurilor
Primul pas din orice proiect de editare video este importul media. Aici ni se prezintă procesul de importare a materialelor video, precum și câteva sfaturi utile pentru organizarea importurilor recente.

3. Editarea unui timeline
Acest tutorial este o imagine de ansamblu asupra tipurilor de modificări pe care le puteți utiliza. Cu toate acestea, toate demonstrațiile sunt în Premiere Pro și sunt foarte ușor de urmărit.

4. Editarea de tip ,,3 Point”
Conceptul de editare în trei puncte este o cunoaștere esențială de editare. Practic, este vorba despre modul în care va arăta fluxul de lucru de editare în Premiere. După ce îți dai seama de un sistem care funcționează pentru tine, poți începe cu adevărat să parcurgi cu ușurință modificările tale. 

5. Comenzile rapide de la tastatură
Dacă puteți face orice pentru a vă mări viteza de editare, ar fi să adăugați comenzi rapide de la tastatură. De obicei, cu cât sunt mai multe comenzi rapide de la tastatură, cu atât veți edita mai rapid și mai eficient. Am discutat despre acest aspect pe larg și într-un alt articol anterior.

6. Utilizarea panoului grafic
Adobe a eficientizat procesul de aducere a graficelor de mișcare în Premiere (fără a fi nevoie să vă mutați în After Effects). În acest tutorial vedem cum să utilizați panoul în trei pași simpli!

7. Gradarea culorilor
Corectarea culorii din material și aplicarea unor note de culoare unice, vă pot crește cu adevărat valorile de producție.

8. Editarea multi-cam
Dacă aveți imagini dintr-un eveniment live sau o emisiune TV cu mai multe clipuri, încercați să utilizați funcția multi-cam din Premiere. Cu mai multe camere, utilizatorii pot comuta între mai multe fluxuri video în timp real, la fel ca un comutator TV pentru o producție live.

9. Editarea audio
O sonorizare necorespunzătoare poate strica un proiect. Acesta este motivul pentru care este atât de dezamăgitor când producătorii nu reușesc să adauge corect sunetul potrivit. Am prezentat și noi recent într-un articol precedent importanța sonorizării în editarea video.

10. Exportarea videoclipului
După ce videoclipul a fost editat, este timpul să îl exportați. Dacă sunteți un nou utilizator al Premiere, există multe opțiuni diferite și pot părea complicate. Mai jos avem un video de mare ajutor unde ni se relatează aspecte ce ne vor ușura munca.

 

 

About The Author

Sergiu Vicas

No Comments

Leave a Reply

Top 3 filme realizate cu Adobe Premiere Pro5 tutoriale utile despre editarea video cu DaVinci Resolve

CLIENTI

Banner Audienta

CONTACT

Address:

BDUL. 1 Mai 53 Bucuresti
Et 6 Munplast Sectorul 6

Program

Luni – Vineri: 09:00 – 18:00
Sambata: 10:00 – 14:00